Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ŞAMPİYON YETİŞTİRİCİYE ‘‘TEKNO'' ÖDÜL

ŞAMPİYON YETİŞTİRİCİYE ‘‘TEKNO

22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı''nın en renkli etkinliklerinden ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışma

22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı''nın en renkli etkinliklerinden ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler Tablet Bilgisayar ve Akıllı Telefon gibi teknolojik ödüllerin sahibi olacak.
Türk Hayvancılık Sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulması hedeflenen fuarda hayvan üreticileri arasında ‘‘Toklu'' ve ‘‘Ergin'' kategorilerinde En Güzel Sakız Koç, ‘‘Teke'' ve ‘‘Keçi'' kategorilerinde ise En Güzel Saanen ırkı yarışmaları düzenlenecek. Yetiştirici için ‘‘Er Meydanı'' niteliğindeki fuarda, ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasının sponsoru ise Şampiyon Yem markasıyla Balıkesir'in önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi oldu.
ŞAMPİYON KUZULAR SAHİPLERİNE TABLET PC KAZANDIRACAK
Sektör dışı ziyaretçilerin bilgilendirilmesi adına ırk özelliklerinin anlatılacağı etkinlikte, sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzular yarışmalar arasında en ilgi çeken bölümü oluşturacak. ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler tablet bilgisayar, akıllı cep telefonu ve yem gibi ödüller kazanacak. Yarışmalarda kürsüye çıkan hayvan sahipleri ayrıca çobanlığın simgesi kepenek giyecek, sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.
FUARDA ANA TEMA, TEKNOLOJİ VE AİLE İŞLETMECİLİĞİ
‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasına sponsor olan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Kula, tek sermayesi hayvanları olan besicilerimizi onurlandırıp motive etmek için özel bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Canlı Hayvan Fuarının sektörel bir buluşma ötesinde, teknolojisini sergileyecek firmalar için er meydanı, yetiştiriciler içinse yeni ticari bağlantılar anlamına geldiğini kaydeden Kula açıklamasında; fuarda yer alan en son teknoloji ile buluşacak üreticinin kısa sürede bu yeniliklere adapte olacağına inandığını söyledi. Türkiye'nin hayvancılıkta yapmış olduğu atılımın dünyayla entegre olmuş üreticiler ile daha da ileri gideceğini vurgulayan Kula; ‘‘Yarışmalarda dereceye giren üreticilere hediye edeceğimiz tablet bilgisayar ve akıllı telefon gibi ödülleri bu doğrultuda seçtik. Özellikle kontrol sistemleri başta olmak üzere Tarım alanında teknoloji çok hızlı ilerlemekte. Yetiştirici ve çiftçimizi bu konuda özendirmek yarışmanın ana amacıdır'' şeklinde konuştu.         Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı